En geniş kapsamlı OHAL KHK'si: 18 bin ihraç

En geniş kapsamlı OHAL KHK'si: 18 bin ihraç

Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı kanun hükmünde kararname bu sabaha karşı Resmi Gazete'de yayımlandı. Çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 kamu çalışanı ihraç edildi. 12 dernek, 3 gazete ve 1 televizyon kanalı ise kapatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı kanun hükmünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

Son OHAL KHK’si ile18 bin 632 kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 324, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bin 167 ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 35 kişinin rütbesi alındı.

Kararname kapsamında 4 vali yardımcısı ve 4 kaymakam ihraç edildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında açığa alınan ve Mardin’in eski Ömerli Kaymakamı Erol Korkmaz ve Dargeçit eski Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş ihraç edilenler arasında yer alıyor. Ömerli ilçesi eski Kaymakamı ve belediye başkan vekili Erol Korkmaz tutuklu bulunurken Dargeçit eski Kaymakamı Yaşar Yeşiltas adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

KALDIRILAN BAKANLAR KURULU İMZASIYLA YAYINLANDI

Son OHAL kararnamesi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yasalardan ayıklanan ve pazartesi günü itibariyle kaldırılacak olan Bakanlar Kurulu imzasıyla yayınlandı. Resmi Gazete’ye göre KHK, seçim öncesinde (4 haziran) hazırlandı ancak bu sabah yayınlandı. KHK’de konuya ilişkin şu satırlara yer verildi; “701 sayılı KHK, Olağanüstü Hal Kanunu’nun 4’üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 4/6/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır…”

TEBLİGAT YAPILMAYACAK

KHK’ye göre bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem uygulanacak. Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe ve/veya memuriyetleri alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecek. Söz konusu kişiler, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek.

Buna göre;

199 akademisyen görevinden uzaklaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden 8 bin 998 kişi ihraç edildi.

Adalet Bakanlığı’ndan 1052 kişi, Dışişleri Bakanlığı’ndan 38 kişi ihraç edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından 240, İçişleri Bakanlığı’ndan 31 kişi (4 vali yardımcısı, 4 kaymakam) ihraç edildi.

Sahil Güvelik Komutanlığı’ndan 192 kiş ihraç edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 3077 kişi ihraç edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1126 kişi ihraç edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 632 kişi ihraç edildi.

12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.