Emniyetin KADES paylaşımına tepki yağdı: Kürtçe neden yok?

Emniyetin KADES paylaşımına tepki yağdı: Kürtçe neden yok?

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başladığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın şiddete uğrayan kadınların yardım istemesi için geliştirdiği ve 2018 yılında faaliyete geçen Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasında 6 dilde hizmet verilmeye başlandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından KADES uygulamasının Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başladığını duyurdu. Ancak bu dillerin arasında Kürtçenin olmadığı görüldü.

KADES uygulamasında Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçeye yer verilmemesi tepki çekti. Sosyal medyada binlerce kullanıcı yaptıkları paylaşımlarla Kürtçe dil seçeneğinin neden eklenmediğini sordu. Bazı kullanıcılar açık bir Kürt düşmanlığı sergilendiğini söyledi.

Tepkilere rağmen ne İçişleri Bakanlığı ne de Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapılmadı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum