Emniyet: Baluken tahkikatı yok

Emniyet: Baluken tahkikatı yok

İdris Baluken davasına emniyetten yazı geldi: Attığı iddia edilen tweetlerle ilgili tahkikat yok.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in ‘Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘Terör örgütü üyeliği’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım’da tutuklanan, 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklanan Baluken’in yargılanmasına Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın bugün görülen duruşmasına ‘Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘Terör örgütü üyeliği’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan HDP’li Baluken, Sincan Cezaevi’nde rahatsız olduğunu belirterek SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılmadı. Duruşmayı HDP milletvekilleri, Feleknas Uca, Ziya Pir ve Sibel Yiğitalp de izledi.

EMNİYETTE TWEETLERE İLİŞKİN BİLGİ YOK

Davanın daha önce görülen duruşmasında, savunma avukatları tarafından iddianamede yer alan tweetlerin kanıtıyla ilgili soru da yanıtını buldu. Mahkemenin Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden, konu hakkında bilgi talebine gelen yanıt bugünkü duruşmada açıklandı. Bingöl Emniyet Müdürlüğünden gelen cevap yazısında, söz konusu tweetlere ilişkin herhangi bir tahkikat belgesi olmadığı belirtildi. Baluken söz konusu tweetleri atmadığını daha önce açıklamıştı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Baluken’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini isterken avukatları Reyhan Yalçındağ Baydemir, Mehmet Emin Aktar ve Mesut Beştaş ise tahliye edilmesini istedi. Mahkeme, Baluken’in tutukluluk halinin devamına hükmederek davayı 27 Eylül 2017 tarihine erteledi. (Duvar/DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.