Elazığ'da çöken her bina için 7 farklı soruşturma açıldı

Elazığ'da çöken her bina için 7 farklı soruşturma açıldı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Ocak’ta yaşanan depremle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yıkılan her binayla ilgili 7 soruşturma açıldığı aktarılan açıklamada, “Yıkılan her binayla ilgili 7 farklı soruşturma başlatılmıştır. Hasar gören bütün binalarla ilgili ayrı bir soruşturma açılmış olup, toplam 8 farklı soruşturma da delil toplama süreci devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Binalardan beton örnekleri alındığı belirtilen açıklamada, “Soruşturmalar kapsamında görevlendirilen bilirkişiler yıkılan ve hasar gören binalardan beton örnekleri almıştır. İncelemeler halen devam etmektedir. Yıkılan binaların yapımından sorumlu gerçek ve tüzel kişilerin tespit edilmesi için yer yönetimlerden ruhsat, proje, plan ve kroki işlemlerinin örnekleri talep edilmiştir” denildi.

‘FAİŞ KİRA FİYATLARINI İNCELEMEK İÇİN AYRI BİR SORUŞTURMA BAŞLATILDI’

Depremle ilgili kamu barışını bozdukları iddia edilen sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili de soruşturma açıldığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

“Depremin ardından sosyal medyada kamu barışını bozucu nitelikte paylaşımlar ve kişiler ile ilgili de ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca evleri hasar gören vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girmesi nedeniyle ev kiralarında faiş miktarda artış olduğu iddialarını incelemek üzere ayrı bir soruşturma başlatılmıştır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.