El sıkışmasında Tayyip Erdoğan detayı

El sıkışmasında Tayyip Erdoğan detayı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Trump'la çok tartışılan el sıkışmasını anlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da söz etti. Macron, 'Trump, Erdoğan ve Putin'in ilişkileri güç dengesi çerçevesinde gördüğünü' söyledi.

Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump’la çok konuşulan tokalaşmasını anlattı. Macron, uzun süren ve eklemlerinin beyazlaştığı görülen el sıkışmasını anlatırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da adını andı.

Journal du Dimanche gazetesine konuşan Macron, el sıkışmasını ‘ikili görüşmelerde ödün vermeyen bir tarzı olduğunu’ göstermek için bilinçli olarak uzattığını söyleyerek, “Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı ilişkileri bir güç dengesi çerçevesinde görüyor. Bu beni rahatsız etmiyor. Kamuoyu önünde yapılan eleştirilerle diplomasiye inanmıyorum ama ikili diyaloglarımda hiçbir şeyin geçip gitmesine izin vermem. Bu şekilde saygı kazanırsınız” dedi.

Macron, bu ‘uzatmalı’ el sıkışmasıyla ‘sembolik bile olsa ufak ödünler vermeyeceğini ama aynı zamanda da abartıdan kaçınacağını’ göstermek istediğini söyledi.

ABD Başkanı Trump’ın el sıkışmaları göreve geldiğinden beri yakından takip ediliyor. Bazı uzmanlara göre Trump, güç göstergesi olarak elini sıktığı kişiyi kendine doğru çekme eğiliminde.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.