El Nusra'dan Türkiye'ye 'İdlib çağrısı'

El Nusra'dan Türkiye'ye 'İdlib çağrısı'

İdlib'in büyük bölümünde kontrolü sahibi olan radikal İslamcı HTŞ örgütü (eski El Nusra), vilayette ilerleyen Suriye ordusunun Türkiye sınırına dayanacağı uyarısında bulundu.

Suriye’de iç savaşın son cephesi olan İdlib vilayetinin büyük bölümünde kontrolü elinde bulunduran radikal İslamcı Heyet Tahrir Şam (HTŞ- eski adıyla El Nusra) örgütü, Suriye ordusunun ilerlemesi karşısında ‘Türkiye’yi daha müdahil bir politika’ izlemeye çağırdı.

Suriye’nin eski El Kaide kolu olan örgütün bünyesinde faaliyet gösteren ve kendisini “Kurtuluş Hükümeti” olarak isimlendiren heyetin lideri Fevaz Hilal, Türkiye’nin Astana ve Soçi barış süreçleri dahilinde İdlib’de oluşturduğu 12 gözlem noktasının acilen güçlendirilmesi gerektiğini, ‘aksi takdirde rejim güçlerinin Türkiye sınırına kadar ilerleme kaydedeceğini’ söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Hilal, mayıs ayı başında iki Türk askerinin Suriye ordusunun açtığı ateşte yaralandığını hatırlatarak, ‘Türk tarafını bu mevzileri ve girdikleri alanları korumaya, bulundukları bölgelerde Rus ve Suriye jetlerinin uçuşunu ve bombardımanları engellemeye’ çağırdı.

Hilal, ‘Ankara’nın bölgedeki rolünü ve bu gözlem noktalarıyla ne istediğini netleştirmesi gerektiğini’ de öne sürdü.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.