Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım seçimden sonra ilk kez karşılaştılar

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım seçimden sonra ilk kez karşılaştılar

YSK'ya göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Turgut Özal'ın ölüm yıldönümünde AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'la karşılaştı. İkili tokalaştı.

Turgut Özal için Anıt Mezar’da düzenlenen törene katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ayrılırken resmi olan sonuçlara göre CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu mezara geldi. Bu sırada vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım’ı gören İmamoğlu yanına gitti. İmamoğlu ile Binali Yıldırım tokalaştı.

İmamoğlu bir gazetecinin “Mevzuatlar nedeniyle mi devlet törenine katılmamayı tercih ettiniz ve Binali Yıldırım ile karşılaştığınızda ne geçti aranızda?” şeklindeki sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi;

“Aslında ben yürüdüğünü görünce arabamdan indim ve “merhaba” demeyi hissettim. Biraz daha duraksasaydı kucaklardım da açık söyleyeyim. Çünkü milletin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Ben devlet törenine davet almadım. Alsaydım gelirdim. Ben zaman dilimini öğrenmeye çalıştım ve geldim duamı ettim. Nereye davet alırsam oraya giderim. Sayın Yıldırım olacakmış, Sayın Cumhurbaşkanı olacakmış hiç umursamam. Herkesin göreve gelişini saygıyla karşılarım. Onlar kucaklamasa ben kucaklarım. Kucaklamada iyiyimdir.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.