Ekrem İmamoğlu: HDP farklı bir şey istemiyor ki

Ekrem İmamoğlu: HDP farklı bir şey istemiyor ki

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu, yerel seçimlerle ilgili konuştu. İmamoğlu, HDP ile ilgili gelen soruya, 'Özel bir çalışmamız yok' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında adaylığına ilişkin soruları yanıtladı.

Seçim çalışmalarında HDP oylarını almak için özel bir çalışma yapmayacaklarını söyleyen İmamoğlu, ‘çalışmalarının herkesi kapsayacağını’ ifade etti.

İmamoğlu, “HDP için özel bir çalışmaya gerek yok. Farklı bir şey istemiyorlar ki, insana saygı, eşit haklar. Türkiye’nin yeni nesil belediyeye ihtiyacı var. 16 milyon nüfusu var İstanbul’un. Biz bu kentin problemlerini çözmezsek hangi ideolojiyi konuşabiliriz” dedi.

‘Binali Yıldırım’ın rakibiniz olmasını ister misiniz?’ sorusuna dolaylı yanıt veren İmamoğlu, Yıldırım’ın aday olması halinde arayıp şans dileyeceğini belirtti. İmamoğlu, “Hayatım boyunca rakip diye bir kavramla ilgilenmedim. Hele siyasi rakip gibi bir kavramla ilgilenmedim. Ne siyasi rakibi, ne siyasi partiyi konuştum. Sadece alanımda üretmek istediğim konuyla alakadar oldum. Rakibim belli olunca arayıp şans dileyecek olan benim. Benim böyle bir duvarım yok. Enerjisi yüksek bir insanım. Günde 20 kilometre İstanbul’u arşınlamak istiyorum. O heyecanla, süratle gezerken dönüp arkaya rakibim kim diye bakamam açıkçası. Kendisinden daha önce randevu aldım, görüştüm. Beylikdüzü belediye başkanı olarak randevu istedim. Sayın Hamzaçebi ile birlikte randevumuzu ilettik. Sorunlarımı aktardım, dosyamı verdim. En azından bilgi sahibi yaptım. Genel başkanımdan izin alarak gittim” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANI BİLE BANA OY VERİR’

Yerel seçim meydanlarında, adaylardan çok Erdoğan’ın olmasının kendisini tedirgin edip etmediğinin sorulması üzerine, İmamoğlu, göreve geldikten 5 yıl sonra Erdoğan’ın da kendisine oy vereceğini iddia etti. “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayıyım. İstanbullular’la ilgineceğim. Üreteciğim işler İstanbulla ilgili. Bir İstanbullu olarak sayın Cumhurbaşkanı’nın beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul’a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir” diyen İmamoğlu, manifestolarını Perşembe günü saat 11.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıyla açıklayacaklarını söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum