Ekonomiye güven kritik sınırın altına düştü

Ekonomiye güven kritik sınırın altına düştü

Ekonomik güven endeksi nisan ayında 100,2 değerinden 98,3'e düştü. Endekste 100'ün altı ekonomide kötü gidişin göstergesi kabul ediliyor.

Ekonomik güven endeksinde son aylarda yaşanan düşüş Nisan’da da devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre ekonomik güven endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2 oranında azalarak 100,2 değerinden 98,3 değerine düştü. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Nisan ayında reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi 106,8 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 97,1 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi 100,3 değerine ve inşaat sektörü güven endeksi 78,8 değerine geriledi. Nisan ayında Tüketici Güven Endeksi ise 71,9 değerine yükseldi.

Ekonomik Güven Endeksi’nde 100 sınır olarak kabul ediliyor ve 100’ün altında olmak ekonomik kötü gidişin göstergesi sayılıyor.

tablo1-1-004.jpg

tablo2-1-001.jpg

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.