Eğitim-Sen'den fidan dikme kampanyası

Eğitim-Sen'den fidan dikme kampanyası

Yüksekova EĞİTİM-SEN Şubesinin geleneksel hale getirdiği fidan dikme kampayası kapsamında bu yıl Yüksekova'nın Aşağı Güveç (Xurekan) Köyü'nde 400 çam ve meyve fidanı dikildi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Geçtiğimiz yıllarda farklı köylerde fidan diken EĞİTİM-SEN Yüksekova Şubesi, bu yıl 4.'sü düzenlenen kampanya çerçevesinde Yüksekova'ya bağlı Aşağı Güveç (Xurekan) Köyü'nde 200 meyve fidanı, 200 çam fidanı olmak üzere toplamda 400 fidan dikimi gerçekleştirdi.

40 EĞİTİM-SEN üyesi eğitim emekçisinin başlattığı kampanyaya Hakkari İl Genel Meclisi ve Yüksekova Belediyesi de destek oldu.

haberinfotograflari.gif

Amaçlarının ekolojiye saygı göstermek olduğunu vurgulayan EĞİTİM-SEN aktivisti Orhan Buran, "Yaşamsal alandaki mücadeleyi doğa ile birleştirmek istedik. Bunun kalıcı olmasını temenni ediyoruz. Yüksekova halkının ve Yüksekova kurum ve kuruluşlarının verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Diktiğimiz fidanlar içinde 120 elma, 60 armut, 40 tane ceviz fidanı var. Toplamda 200 meyve, 200 çam ağacı diktik. Çalışmalarımız devam edecek. Başka köylerde de fidan dikimi gerçekleştireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.