Eğitim- Sen Rektör Ceylan'ı protesto etti

Eğitim- Sen Rektör Ceylan'ı protesto etti

Eğitim Sen Hakkari Şubesi; Hakkari Üniversitesi Rektörü’nü üniversitedeki sendika panosunu kaldırmakla suçladı. Rektörü ödüllendirerek protesto eden sendika üyeleri yasal haklarının kullanamamaktan şikayetçi .

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - inşaat halindeki kampüsün girişinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim - Sen Hakkari Şubesi sendikal faaliyetlerin bulunduğu panonun kaldırıldığını belirterek Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ı protesto ettiler.

Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, Üniversite Rektörü Rrof. Dr. Ebubekir Ceylan’a ‘En iyi sendika panosu boşaltma ödülü veriyoruz’ dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yaşanan katliamda yaşamını yitiren arkadaşlarının resimleri ile sendikal faaliyetleri içeren broşürlerinin sendika panosundan söküldüğünü belirten Aşkan bunun sorumlusunun rektör olduğunu söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Sendikaların üniversitelerde pano bulundurma ve panoları sendikal dokümanlarla donatma hakları olduğunun altını çizen Aşkan, bu haklarının engellendiğini savunarak, suç duyusurunda bulunacaklarını belirtti.

'ÜNİVERSİTENİN DEĞİL BİR KAMPÜSÜ BİR YOLU BİLE YOK'

Eğitim - Sen Hakkâri Şubesi olarak rektöre ve Hakkâri Üniversitesine “Ülkemizin en iyi on üniversitesi içinde yer alma, dünyanın en iyi beş yüz üniversitesi içinde bulunma, en çok bilimsel araştırma yapan üniversite, kendi kampüsünü bitiren üniversite, öğrencilerinin barınma, beslenme, sosyal, sanatsal tüm ihtiyaçlarını karşılayan üniversite, İlin ekonomisine sosyo-politik, sanat yaşamına en çok katkı yapan üniversite olma” ödüllerini vermek istedik diyen Aşkan, üniversitenin değil bir kampüsü bir yolu bile olmadığını söyledi.

'ÜNİVERSİTE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPMAKTAN YOKSUN!'

İnşaat halinde olan çatlak binalarda hizmet verildiğine dikkat çeken Aşkan, üniversitenin bilimsel araştırma yapmaktan yoksun, doğru dürüst dersliklerinin bile olmadığını kaydet ve ekledi: "Bizim üniversitenin 20 yaşındaki öğrencisi ile 4 yaşındaki anaokulu öğrencisi ve ilkokul öğrencileri aynı bahçeyi kullanıyor. Ama biz yine de bu kadar iş yoğunluğu içinde rektörümüzün bizim panolarla ilgilenme zamanı bulduğu için kendisine teşekkür ediyoruz"

1-20160525102726.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.