Efe'yi ezen zırhlı araç ve şoförü tespit edilmedi!

Efe'yi ezen zırhlı araç ve şoförü tespit edilmedi!

Diyarbakır'da 11 Eylül'de 6 yaşındaki Efe Tektekin'i öldüren zırhlı aracın ne plakası ne de sürücü polis memurunun kimliği tespit edildi. Ailenin avukatı, soruşturma dosyasının bir sayıdan ibaret olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da 6 yaşındaki Efe Tektekin’i ezerek ölümüne neden olan zırhlı aracın 1 ay geçmesine rağmen ne plakası ne de sürücüsü polis memurunun kimliği tespit edildi. Ailenin avukatı Sedat Çınar, “Delillerin karartılması kaygısı taşıdıklarını” söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 11 Eylül günü ekmek almaya giderken Emek Caddesi’nde seyir halindeki TOMA’nın altında kalan Efe Tektekin, kaldırıldığı hastanede iki gün sonra öldü. Tektekin’in ölümüne ilişkin soruşturmada hiçbir ilerleme olmadığı ortaya çıktı. Şüpheli sıfatıyla kimsenin ifadesi alınmadığı soruşturmada sadece, Tektekin’in otopsi raporu yer alıyor.

‘DELİLLER TOPLANMADI, POLİSİN İFADESİ ALINMADI’

Ailenin avukatı Sedat Çınar, hiçbir delilin toplanmamış olmasına tepki gösterdi. Avukat Çınar delillerin karartılması kaygısını taşıdıklarını söyledi. Çınar, 25 Eylül’de anne Nazime Tektekin’in zırhlı aracı kullanan polise karşı şikayetini ve delillerin toplanmasını içerir dilekçeyi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmasına rağmen dosyada hiçbir gelişme yaşanmadığını belirtti. Soruşturma dosyasının bir sayıdan ibaret olduğunu ifade eden avukat Çınar, zırhlı araç plakasının henüz tespit edilmemiş ve MOBESE kayıtlarının toplanmamış olmasına dikkat çekerek, “Deliller toplanmamış. Zırhlı aracı kullanan polisin adı, ehliyetinin olup olmadığı belli değil. Kaza tespit tutanağı tutulmuş mu, görgü tanıklarının ifadesi, çevredeki kamera ve zırhlı araca ait görüntü kayıtları alınmış mı alınmamış mı bilmiyoruz. Şu ana kadar sadece baba Ahmet Tektekin’in ifadesi alındı. Şüpheli sıfatıyla hiç kimsenin ifadesi alınmadı. Zırhlı aracın plakası tespit edilmedi” diye konuştu.

Araç numarası, olay yeri inceleme, kaza tespit tutanağı ve şu ana kadar şüpheli sıfatıyla kimsenin sorgulanmamış olmasının tuhaf olduğunu belirten avukat Çınar, biran önce MOBESE ve zırhlı araç görüntülerinin toplanmışsa dosyaya konulmasını, olayın görgü tanıkları ve faillerin tespit edilmesini istedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.