'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk'a 14 yıl hapis

'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk'a 14 yıl hapis

IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk ve 6 sanık hakkında Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı.

IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk ve 6 sanık hakkında Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada karar çıktı.

Habertürk’ten Ramiz Kaan Oktar’ın haberine göre, mahkeme heyeti, yaklaşık 1 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bayancuk’a “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 12 yıl 6 ay ile “terör örgütü propagandası” suçundan ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Halis Bayancuk’un da bulunduğu 7 sanığın, şartlar oluşmadığından ve yeterli delil elde edilemediğinden” “anayasayı ihlal suçundan” beraatine hükmetti. Heyet, örgüt propagandası suçundan verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.