'Düşen' sterlin'e çare: Türkiye'ye gidin

'Düşen' sterlin'e çare: Türkiye'ye gidin

TL'nin dolar, euro ve sterlin karşısındaki değer kaybının Türkiye'deki birçok ithal ürüne zam olarak yansıması beklenirken, İngiliz turistler bu durumu 'fırsat bildi'.

İngiliz basını, Türk Lirası’ndaki değer kaybının turistler için bir fırsat olduğunu yazdı. İngiliz gazetelerinin ilgili haberlerinde, İngiliz sterlininin Brexit nedeniyle euro karşısında değer kaybettiğine ama TL karşısında da yükseldiğine dikkat çekildi; bunun İngiliz turistler açısından bir fırsat olduğu belirtildi.

‘POUND’UN YÜKSELDİĞİ 10 ÜLKE’ LİSTESİNDE

Daily Telegraph gazetesi, “Arjantin’den Türkiye’ye, pound’un yükseldiği 10 ülke” başlıklı haberinde, Brezilya, Rusya ve Yeni Zelanda’nın İngiliz turistler için en uygun tatil noktaları olduğunu belirtip, “Türkiye’nin turkuaz suları da paranın karşılığının alındığı yerlerden biri” ifadelerini kullandı. Haberde, İngiliz sterlininin geçen yıl ağustos ayına kıyasla TL karşısında yüzde 52 oranında arttığı belirtildi.

‘BİRA VE YEMEK UCUZLADI’

The Guardian gazetesinin TL’deki değer kaybına ilişkin soru-cevap formundaki ekonomi haberinde “Bu durum daha ucuz tatil anlamına mı geliyor?” sorusu yer aldı. Yanıt şöyle verildi: “Evet. Bodrum’da bir biranın fiyatı 2.60 sterlinden 1.60 sterline düştü. Bir çift, orta sınıf bir restoranda üçer tabak yemeği 10 sterlinin altında yiyebilir.”

‘TURİSTLER SÜRÜLER HALİNDE DÖNÜYOR’

The Independent gazetesi ‘Lira sterlin karşısında rekor seviyede düşerken Türk turizmi iyileşme emareleri gösteriyor’ başlıklı haberinde “İngiliz turistler Türkiye’ye sürüler halinde dönüyor.”

‘EN AZINDAN BİR ÜLKEYE GİDEBİLİRSİNİZ’

Financial Times ‘İngiliz turistler daha maliyetli tatillerle karşı karşıya – Türkiye hariç’ başlıklı haberinde, sterlinin euro karşısındaki düşüşü ve bunun tatil harcamalarına yansıması uzun uzun anlatıldıktan sonra “En azından İngiliz turistlerin 2017’ye kıyasla daha iyi bir kurla karşılaşacakları bir ülke var” denildi.

‘HEMEN REZERVASYON YAPIN’

Express gazetesi ise “Türkiye tatiliniz için ŞİMDİ rezervasyon yapın’ başlıklı haberinde, Türkiye’nin İngiliz turistler için ‘daha da ucuz hale geldiğini’ yazdı. Haberde, İngiliz turistlere mevcut kurdan yararlanabilmeleri için önceden TL almaları da önerildi… 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.