Durmuş Yılmaz: Hükümet IMF programını uyguluyor

Durmuş Yılmaz: Hükümet IMF programını uyguluyor

Durmuş Yılmaz, "Bu bir finansal kriz değil. Bir ödemeler dengesi problemidir. Bu ödemeler dengesi problemi finansal krize dönüşür ve reel ekonomiye sıçrarsa işimiz çok zor" dedi.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Yılmaz, “AK Parti hükümetinin IMF’nin tavsiye kararına göre ekonomi programı uyguladığını” belirtti.

Durmuş Yılmaz, Yeniçağ’dan Bünyamin Öztürk’e konuştu. Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti; “Orta Vadeli Programda öngörülen konular yüzde 99,9 IMF’nin 4’üncü madde kapsamında Türkiye’ye yönelik konsültasyon sonucunda ortaya koyduğu tavsiyeleri esas alınarak hazırlanmış bir ekonomi programı.  Dolayısıyla IMF’siz, IMF programı demek doğru olur.

İşsizlik Fonu’nda biriken parayı AK Parti iktidarının istediği gibi kullandığını ileri süren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “İşsizlik fonunda kağıt üzerinde para var. Nakit olarak bir para yok, olsa olsa yüzde 6- 7 gibi bir rakam bankalarda mevduat olarak duruyor. Primler toplanır toplanmaz hazineye borç veriliyor. Hazine de bu parayı harcamış vaziyette. Mesela karayolları bütçesine bakıldığında 9 —10 milyarlık ödenek görünüyor, fakat bunun iki katı harcama yapıyor. Bunu işte buralardan yapıyorlar. Müteahhitlerin ödemeleri de buralardan yapılıyor. 11 milyar TL’sini kamu bankalarına verdiler. Bütçe dışı keyfi harcama yapılıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.