Dünyadaki vaka sayısı ilk kez Çin'i geçti

Dünyadaki vaka sayısı ilk kez Çin'i geçti

Çin'deki korona virüsü vakalarının sayısında düşüş yaşanırken, diğer ülkelerdeki vaka sayısı ilk kez Çin'i geçti. Çin'deki son sayı 80 bin 860 olarak verilirken, diğer ülkelerdeki toplam sayı 87 bine yükseldi.

Korona virüsü salgınında, dünya çapındaki vaka sayısı ilk kez Çin içindeki sayıyı geçti. Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, bugün itibarıyla Çin’deki sayı 80 bin 860 olarak verilirken, diğer ülkelerdeki toplam sayı 87 bine yükseldi.

Üniversitenin hazırladığı grafikte, Çin dışındaki yerlerde yaşanan ölümleri temsil eden sarı çizginin Çin’i gösteren turuncu çizgiyi geçtiğini ortaya koyuyor. Dahası, sarı çizginin yükselişe geçtiği anda aldığı açı, virüsün diğer ülkelerde Çin’den biraz daha hızlı yayıldığını da ortaya koyuyor.

graph.jpg

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz hafta Avrupa’yı salgının merkezi ilan etmişti. Çin dışındaki en önemli ‘merkez’ ise 1800’den fazla kişinin öldüğü, yaklaşık 25 bin teyit edilmiş vaka bulunan İtalya.

Çin Dışişleri son olarak, ülke içi yayılmanın azalması sonrası şu an dışarıdan gelen hastaları ana risk olarak gördüklerini açıklamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.