Dünya Kupası'nda Rusya açılışı 5 golle yaptı

Dünya Kupası'nda Rusya açılışı 5 golle yaptı

2018 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Rusya, Suudi Arabistan'ı 5-0 yendi.

Futbol severlerin tam 4 yıl beklediği Dünya Kupası geldi çattı. Rusya’da düzenlenen turnuvanın açılış maçında A Grubu’nda mücadele eden ev sahibi Rusya-Suudi Arabistan ile karşılaştı.

Mücadeleye hızlı başlayan Rusya 12. dakikada Yuri Gazinskiy’nin attığı golle öne geçti. 43. dakikada Cheryshev’in golüyle 2-0 önde geçen Rusya ilk yarıyı bu skorla kapadı.

Mücadelenin ikinci yarısında Smolov’un yerine oyuna giren Dzyuba 71’de skoru 3-0 yaptı. 90+1’de Cheryshev’in golüyle Rusya skoru 4-0 yaptı. 90+5’te Golovin’in penaltıdan attığı gol maçın sonucunu belirledi: 5-0

Dünya Kupası A Grubu’nun diğer maçı yarın saat 15.00’te Mısır ile Uruguay ile arasında oynanacak.

KARŞILAŞMANIN İL 11’LERİ

Arjantin Futbol Federasyonundan Nestor Pitana’nın yönettiği karşılaşmada ilk 11’ler şöyleydi:

RUSYA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov, Golovin, Dzagoev, Smolov

SUUDİ ARABİSTAN: Al-Maiouf, Alburayk, Os.Hawsawi, Om.Hawsawi, Al-Shahrani, Otayf, Al-Dawsari, Al-Faraj, Al-Jassam, Al-Shehri, Al-Sahlawi

RUSYA-SUUDİ ARABİSTAN’IN İKİNCİ MAÇI

Rusya ve Suudi Arabistan daha önce tarihlerinde bir kez karşılaştı. Ekim 1993’te oynanan hazırlık maçında Suudi Arabistan 4-2 galip gelmişti. Rusya, Sovyetler Birliği dağıldığından bu yana katıldığı üç Dünya Kupası’nda da gruplardan çıkamadı (1994, 2002 & 2014). Ruslar bu üç sezonda da grupta üçüncü sırada tamamladı. Fransa, Dünya Kupası’nı kazanan son ev sahibi takımdı (1998). Dünya Kupası tarihinde bir örnek dışında ev sahibi olan takımların tamamı gruptan çıkmayı başardı. Gruptan çıkamayan tek ev sahibi takım Güney Afrika’ydı (2010). Rusya, Dünya Kupası’nda oynadığı son beş maçta kazanamadı (2B 3M). Rusya’nın Sovyetler’den ayrılmasından bu yana Dünya Kupası’nda elde ettiği iki galibiyet de Afrika takımlarına karşı geldi (6-1 v Kamerun – 1994, 2-0 v Tunus – 2002).
Suudi Arabistan, tarihinde beşinci, 2006’dan bu yana ise ilk kez Dünya Kupası’na katılıyor. Son üç turnuvada grubu sonuncu tamamlayan Suudi Arabistan, turnuva tarihindeki en iyi derecesini ilk kez katıldıkları 1994 senesinde elde etmişti (son 16 turunda İsveç’e elendiler).

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.