Dünya kadınları '4 Kapı 40 Makam' dans gösterisini izledi

Dünya kadınları '4 Kapı 40 Makam' dans gösterisini izledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında DKY'ye katılan dünya kadınlarının onuruna Cîgerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde Yeşim Coşkun'un hazırladığı "4 Kapı 40 Makam Dans Gösterisi" sahnelendi.

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün (DKY) 4. Uluslararası Eylemi çerçevesinde Diyarbakır'da DKY'ye katılan dünya kadınlarının onuruna, Cîgerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde Yeşim Coşkun'un hazırladığı "4 Kapı 40 Makam" isimli dans gösterisi sahnelendi. Gösteriyi çok sayıda kadının yanı sıra Kongreya Jinen Azad (KJA) üyeleri ve 17 farklı dünya ülkesinden gelen kadınlar da izledi. 

DKY'nin etkinlikleri kapsamında bugün saat 09.00 'da Sümerpark'ta "Kürdistan Resim Sergisi" gezilecek. Ardından Diyarbakır Kent Ormanı'nın konut rezerv alanı ilan edilmesine karşı fidan dikimi yapılacak ve Hevsel Bahçeleri ile Diyarbakır Surları'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için, kadınların düşüncelerini aktaracağı forum gerçekleştirilecek. 

Etkinliklerin ardından ise kadınlar, DKY'nin 3. durağı olan Antakya'ya gitmek üzere yola çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.