Dünya genelinde ölü sayısı 11 binin üzerinde

Dünya genelinde ölü sayısı 11 binin üzerinde

Korona virüsü nedeniyle dünya genelinde 11 bin 554 kişi öldü, 278 bin 557 kişi ise enfekte oldu. Fransa’da vaka sayısı 12 binin üzerinde, İran’da ise ölü sayısı 1556’ya yükseldi.

Korona virüsü dünyayı sarsmaya devam ediyor. Farklı ülkelerde yaşanan son gelişmeler şöyle:

FİLİPİNLER’DE 57 BİN KİŞİ KARANTİNADA

Filipinler’de ölü sayısı 19’a yükseldi. 45 korona virüsü vakası daha kaydedildi, yalnızca cumartesi günü 77 kişinin enfekte olduğu açıklandı. Filipinler’de 307 kişi enfekte oldu.

Filipinler’in başkenti Manila’nın da bulunduğu şehrin en büyük adası Luzon’da 57 milyon kişi karantina altında.

FRANSA’DA VAKA SAYISI 12 BİNİN ÜZERİNDE

Fransa’da virüs nedeniyle 450 kişi öldü, vaka sayısı 12 bin 612’ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, 50 binden fazla virüs testi yapıldığını duyurdu.

TAYLAND’DA ‘EVDE OTURMA’ ÇAĞRISI

Tayland’da cumartesi günü 89 vaka kaydedildi. Toplam 411 kişi enfekte oldu, bir kişi öldü. Tayland hükümeti, vatandaşları ‘evlerinde oturma’ çağrısı yaptı. Tayland Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Taweesin Wisanuyothin, yeni kaydedilen vakaların bir boks maçıyla, eğlence merkeziyle ve Malezya’daki bir dini törenle bağlantılı olduğunu açıkladı.

İRAN’DA BİN 556 KİŞİ ÖLDÜ

İran’da virüs nedeniyle 100 kişi daha öldü, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı bin 556’ya yükseldi. Enfekte olanların sayısı ise 20 binin üzerinde.

JAPONYA’DA VAKA SAYISI BİNİN ÜZERİNDE

Japonya’da vaka sayısı bini aştı. Ülkede bin 16 vaka kaydedildi. 35 kişi virüs nedeniyle öldü.

MISIR’DA ÖLÜ SAYISI SEKİZE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, 60 yaşındaki bir kişinin öldüğünü açıkladı. Ülkedeki ölü sayısı sekize yükseldi, 285 kişi enfekte oldu.

ENDONEZYA’DA VAKA SAYISI YÜKSELİYOR

Endonezya’da 81 vaka ve altı kişinin öldüğü kaydedildi. Ülkedeki vaka sayısı 450’ye, ölü sayısı ise 38’e yükseldi.

SİNGAPUR VE PARAGUAY’DA İLK ÖLÜMLER

Singapur’da ilk ölümler kaydedildi. 75 yaşında Singapurlu bir kadının ve 64 yaşında Endonezyalı bir erkeğin öldüğü aktarıldı. Ülkede 385 kişi korona virüsü nedeniyle enfekte oldu.

Paraguay Sağlık Bakanlığı, korona virüsü nedeniyle bir kişinin öldüğünü duyurdu. Paraguay’da 18 vaka kaydedildi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.