Dünya genelinde korona ölümleri 1 milyonu aştı

Dünya genelinde korona ölümleri 1 milyonu aştı

Dünya geneline yayılan korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 1 milyon 1644'e yükseldi.

Dünya genelinde korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, Covid-19 nedeniyle 1 milyon 1644 kişi öldü. ABD, Brezilya ve Hindistan'daki ölümler, bu sayının yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Çin'in Wuhan kentinde dokuz ay önce tespit edilen korona virüsü 188 ülkeye yayılırken, toplam vaka sayısı ise 33 milyon 353 bin 614'e yükseldi.

Kaydedilen ölümlerin beşte birinden fazlası ABD'de tespit edildi. 205 bin 70 kişinin öldüğü ABD listede başı çekerken, Brezilya'da 142 bin 58 kişi, Hindistan'da 96 bin 318 kişi korona virüsü nedeniyle öldü.

'ACIMIZ KATLANIYOR'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ölü sayısını 'akıl almaz' ve 'kahreden bir dönüm noktası' diye tanımladı. Guterres, video mesajında "Yine de her bir yaşamı önemini kaybetmemeli. Onlar anneydi, babaydı, eşti, kız kardeşti, erkek kardeşti, dostlardı, iş arkadaşlarıydı. Acımız bu hastalığın acımasızlığıyla katlanıyor" dedi.

UZMANLAR UYARDI: GERÇEK SAYI DAHA FAZLA

Uzmanlar, resmi verilerin gerçeği yansıtmadığını söylerken Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan yaptığı açıklamada ölü sayısının daha fazla ölabileceğini dile getirdi. "Mevcut rakamlar, Covid-19'a yakalanan veya Covid-19 nedeniyle ölenlerin bilgilerinin eksik değerlendirilmesini yansıtıyor" diyen Ryan, "Sizi temin ederim ki, mevcut rakamlar muhtelemen Covid sayılarının eksik bir tahmini" ifadelerini kullandı.

University College London'dan istatistik ve sağlık ekonomisi profesörü Gianluca Baio, gerçek sayıları elde etmenin 'neredeyse imkansız' olduğunu dile getirdi. Baio, "Bir milyon, bir trajediye işaret ediyor. Ancak asıl önemli olan gerçek sayı değil. Önemli olan Covid-19 nedeniyle ölenler arasından kurtarılabilecek olanlardır" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.