DTK’den Ramazan mesajı

DTK’den Ramazan mesajı

DTK, yayınladığı mesajla Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajda, İslam aleminin kutsal ayı olan Ramazan ayının bereketli ve sağlıklı geçmesi teminisinde bulunularak,  “Ramazan ayı, İslamiyet'in temel değerleriyle bizleri buluşturan, barış, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olan kutsal bir aydır. Maalesef asırlardır kimi iktidarlar İslam'ın kutsal değerlerini kendi zulüm politikalarının bir aracına dönüştürerek bütün bir Ortadoğu toplumunu kan gölüne çevirdiler. Zulmedenler kim olursa olsun, zulüm politikalarını hangi gerekçe ile adlandırırlarsa adlandırsınlar, onların zulmüne karşı koymak, tüm Müslümanların öncelikli görevi olmalıdır” denildi.

‘İSLAMİYET BARIŞ VE KARDEŞLİK DİNİ’

Mesajda, İslamiyet'in barış, kardeşlik ve hoşgörü dini olduğu hatırlatılmasında bulunularak, “Halkımız ve tüm İslam âlemine çağrımız şudur: Hiç kimsenin İslâm'ın temel değerlerini kendi çıkarlarına alet etmesine ve bu şekilde inancın istismar edilmesine artık izin vermeyelim. Müslümanı Müslümana, Kürdü Kürde, farklı inançları birbirine kırdıran iktidarcı akıl karşısında ancak İslamiyet’in kardeşlik, barış ve hoşgörü felsefesi ile karşı koyabiliriz” ifadeleri kullanıldı. 

‘İSLAMİYET İSTİSMAR EDİLMESİN!’

İslamiyet’in istismar edilmemesi uyarısının yapıldığı mesajda, “Demokratik Toplum Kongresi olarak tekrardan Ramazan ayının halkımız açısından sağlıklı ve dayanışma içinde geçmesini diliyoruz. Sayısı yüzbinleri bulan yoksulları, aç olan insanları unutmamalı ve onlarla bu kutsal ayda empati kurarak hiç kimseyi rencide etmeyen bir dayanışma ağı kurmalıyız. İhtiyacı olan kimseyi dayanışmadan, barış ve kardeşlik selamından yoksun bırakmamak dileğiyle Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diliyoruz” denildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.