DTK, HDK, HDP ve DBP’den depremzedelere ziyaret: Yapıldığı söylenen şeyler yalan

DTK, HDK, HDP ve DBP’den depremzedelere ziyaret: Yapıldığı söylenen şeyler yalan

Aralarında DTK, HDK, HDP ve DBP’lilerin olduğu heyet depremde zarar gören yurttaşları ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Musa Farisoğulları, HDP PM üyeleri, HDP’li Belediye Eşbaşkanları, il eşbaşkanları, il ve ilçe örgütlerinden oluşan heyet, depremin vurduğu Başkale’nin mahallelerindeki depremzedeleri ziyaret etti. 

İlk olarak Özpınar (Elbis) Mahallesi’ne giden heyet burada 9 kişi için kurulan taziyeyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Taziyede halkın yaşadığı sıkıntıları da dinleyen heyet ardından çadırda kalan yurttaşları da tek tek ziyaret etti. Heyet ardından 1 kişinin de yaşamını yitirdiği Güvendik (Eleze) Mahallesi’ne geçerek yurttaşlara başsağlığında bulundu. Heyet ardından Gelenler (Qiratî), Böğrüpek (Xanîk) ve Kaşkol (Qaşqol) mahallerini ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde halk sıkıntılar yaşadıklarını ve halen kendileri ve hayvanları için barınacak yer sağlanamadığını ifade etti.

690x450nc-dtkhdkhdpvedbpdendepremzedelereziyaret2.jpg

‘YAPILDIĞI SÖYLENEN ŞEYLER YALAN’

Yapılan ziyaretlerin ardından heyet adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, depremzedelerle buluşmak ve sorunlarını dinlemek için geldiklerini ancak buna en başından beri engeller konulduğunu söyledi. Büyük bir felaketle karşı karşıya kalan halka getirdikleri yardımların kabul edilmediğini belirten Şenoğlu, “Hiç bir yasal dayanağı olmadığı halde getirdiğimiz yardımlar engellendi. Geldik ve burada medyada yapıldığı söylenen çalışmaların yalan olduğunu gördük. İnsanlık adına burada birşey yapılmamış hatta bazı köylere kimse bile gelmemiş. Burada askerden başka birşey görmedik” dedi.

‘YARDIMLARIMIZI MUTLAKA ULAŞTIRACAĞIZ’

Mahallelere yeteri kadar çadırın gelmediğini söyleyen Şenoğlu, “Bu mahallelerde Kızılay’ın tek tük pejmürde çadırları kurulmuş. Tüm bu acıya rağmen tutunmaya çalışan halkımız var. Bizler mutlaka yardımlarımızı bu halka ulaştıracağız. Deprem, çığ, sel doğanın yasalar ama burada yaşanan şeyler insanlığın yasaları değil. Kürt olunca insan dışılık daha da katmerleşiyor. Bunu burada gördük. Mağdur halkımızın tüm isyanını, çığlıklarını, itirazlarını tüm halklara anlatacağız. Tüm halklarımıza da her türlü engelleri aşarak desteklerini devam ettirmelerini istiyoruz” diyerek  konuşmasını bitirdi.

Heyet ardından mahalleden ayrıldı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.