DTK duruşması Kasım'a ertelendi

DTK duruşması Kasım'a ertelendi

Mızraklı, Koç ve Karataş'ın duruşmaları bugün görüldü. Adli kontrol ayda bire getirildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetleri kapsamında yargılanan HDP Diyarbakır milletvekili adayı Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ile EMEP MYK üyesi ve Evrensel gazetesi yazarlarından Yusuf Karataş’ın duruşmaları bugün görüldü.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar 21 Kasım’a erteledi.

İlk olarak Mızraklı’nın duruşması görüldü. Mahkeme adlı kontrolün ayda bire çıkarılmasına ve eksikliklerin giderilmesine, bir sonraki duruşmanın 21 Kasım’da görülmesine karar verdi.

Ardından görülen Koç’un duruşmasında, avukatların tanık dinlenme taleplerini heyete iletmelerinin ardından mahkeme adlı kontrolü ayda bir yaparak duruşmayı 21 Kasım’a erteledi.

‘ADLİ KONTROL KALDIRILSIN’

Sonrasında görülen Karataş’ın duruşmasında ise Yusuf Karataş hem gazeteci hem de EMEP MYK üyesi olarak adli kontrolün çalışmalarını engelleyici bir rol oynadığı için kaldırılmasını talep etti. Mahkeme ayda bir imza zorunluluğu ve taleplerin ses kaydına göre ses analizine göre çözülmesine karar verdi.

Karataş’ın duruşması da 21 Kasım’a ertelendi. (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.