DSÖ: Türkiye'ye 1.7 milyon dolarlık sağlık ekipmanı gönderdik

DSÖ: Türkiye'ye 1.7 milyon dolarlık sağlık ekipmanı gönderdik

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'deki sığınmacılar için planlanan bir fonun korona virüsü salgını sırasında ağlık çalışanlarında yönlendirildiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsü salgını sırasında Alman hükümetinin sağladığı 1.7 milyon dolarlık fonla Türkiye’ye milyonlarca koruyucu malzeme gönderdiğini duyurdu. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, malzemelerin Alman hükümetinin KfW Kalkınma Bankası aracılığıyla sağladığı fon üzerinden satın alındığı belirtildi.

Buna göre, Türkiye’de sağlık çalışanlarına ve salgında ön cephede görev alanlara milyonlarca maske, eldiven, koruyucu gözlük ve çeşitli başka malzemeler gönderildi. DSÖ yine bu fon sayesinde, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19’un İstanbul’da yayılımını takip etmesine yardımcı olduğunu da duyurdu.

‘GÖÇMEN PROGRAMINDAN YÖNLENDİRİLDİ’

Açıklamada, söz konusu fonun esasında DSÖ’nün Göçmen Sağlığı Programı için planlandığı ancak pandemi sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçlar nedeniyle sağlık çalışanlarına yönlendirildiği belirtildi. Buna göre, söz konusu malzemeler DSÖ’nün ortakları olan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Doctors Worldwide (DWW) isimli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla, Türkiye çapında sağlık çalışanlarına dağıtıldı.

HANGİ MALZEMELER GÖNDERİLDİ?

DSÖ açıklamasında, SGDD’nin 1.4 milyon çift eldiven, 1.3 milyon adet cerrahi maske, 25 bin bone, 16 bin 900 adet solunum maskesi, 16 bin adet tek kullanımlık önlük, 8 bin 800 çift koruyucu gözlük, 8 bin 900 koruyucu tulum ve 4 bin 600 siperliğin dağıtılmasına yardım ettiği bilgisi verildi. DWW’nin ise Nisan-Haziran 2020 arasında bu fonun yardımıyla beş şoförlü araç tahsis ettiği, Sağlık Bakanlığı’nın tıbbi ekiplerinin korona pozitif çıkan kişilerin temaslılarına test yapılması için bu araçlarla taşındığı belirtildi.

DSÖ, söz konusu fondan tek kullanımlık sedye örtüleri, dezenfektan, infüzyon setleri, derin dondurucular, laboratuvar tipi buz dolapları, dijital kızılötesi termometreler ve başka laboratuvar malzemelerinin de alındığı bilgisini verdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.