DSÖ: Gençler aşı için 2022'yi beklemek zorunda kalabilir

DSÖ: Gençler aşı için 2022'yi beklemek zorunda kalabilir

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) baş bilim insanı Soumya Swaminathan, etkili bir korona virüsü aşısı bulunması halinde sağlık çalışanlarına ve risk gruplarına öncelik verileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) baş bilim insanı Soumya Swaminathan, gençlerin korona virüsü aşısı olmak için 2022'ye kadar beklemesi gerekebileceğini söyledi. Swaminathan, etkili bir aşı geliştirilmesi halinde sağlık çalışanlarına ve en riskli gruplara öncelik verileceğini, hızlı bir toplu aşılama aşamasına geçilmesinin zor göründüğünü belirtti.

Swaminathan, "Çoğu kişi şunda hemfikir ki, aşılama sağlık çalışanları ve ön saflardakiler ile başlayacak. Fakat bu noktada bile, bu kişiler arasında kimlerin daha yüksek risk altında olduğunun belirlenmesi gerekir. Sonrasında yaşlılara geçilecek ve bu şekilde devam edecek" dedi.

DSÖ'nün baş bilim insanı, 2021'e gelindiğinde en az bir adet etkili aşının bulunacağını umduğunu söyleyip, "Birçok kılavuz yayınlanacaktır ama genç ve sağlıklı insanların aşı olmak için 2022'ye kadar beklemesi gerekebilir" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.