DSÖ: Ekim ve kasımda ölümler artacak

DSÖ: Ekim ve kasımda ölümler artacak

DSÖ'nün Avrupa direktörü Hans Kluge, korona virüsü vakalarındaki artışın ölümlere yansımasının kaçınılmaz olacağını söyledi. Kluge, "Durum daha da zorlaşacak. Ekim ve kasımda daha fazla ölüm göreceğiz" dedi.

Korona virüsü vakalarının sayısında rekor bir artış yaşanırken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) olası ölümlere dair bir uyarı geldi. DSÖ’nün Avrupa direktörü Hans Kluge, vaka artışının gelecek aylarda can kayıplarına yansıyacağını söyledi. Kluge, “Durum daha da zorlaşacak. Ekim ve kasımda daha fazla ölüm göreceğiz” dedi.

‘DUYMAK İSTEMEMENİZİ ANLIYORUM’

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Kluge, “Ülkelerin bu kötü haberi duymak istemediği bir andayız ve bunu anlıyorum” dese de, vaka artışlarının ölü sayılarında yükselmeye yol açmasının beklendiğini vurguladı.

‘AŞI PANDEMİNİN SONUNU GETİRMEYECEK’

Kluge, ‘salgının kısa süre içinde biteceğine dair bir mesaj vermeyi kendisinin de istediğini’ ancak bunun şu an mümkün görünmediğini, bir aşının da bunu hemen başarmayacağını söyledi. DSÖ yetkilisi, “Sürekli şunu duyuyorum, ‘Aşı pandeminin sonunu getirecek’. Tabii ki hayır! Aşının bütün nüfus gruplarına yardım edip etmeyeceğini bile bilmiyoruz. Bir grubun işine yarayacağına, diğerinin yaramayacağına dair işaretler alıyoruz. Ve, farklı aşılar sipariş etmemiz gerekirse, tam bir lojistik kabus yaşanacak” dedi.

‘SONU TOPLUM SAYESİNDE GELECEK’

DSÖ yetkilisi, “Pandeminin sonu, bizlerin bir toplum olarak onunla nasıl yaşayacağımızı öğrendiğimiz an gelecek. Bu bize bağlı” diye konuştu.

‘SİYASET BİLİM İNSANLARININ ÖNÜNE GEÇMEMELİ’

Kluge, salgının farklı ülkelerde siyasete alet edilmesini de eleştirdi. Hükümetlerin epidemiyolojik verilere göre hareket etmesi gerektiğini belirten DSÖ yetkilisi, “Bazı ülkelerde siyasetin bilim insanlarının önüne geçtiğini ve bir dizi ülkede de insanların bilimden şüphe ettiğini görüyoruz. Bu çok tehlikeli” uyarısında bulundu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.