DSÖ: Dünya görülmemiş bir durum yaşıyor

DSÖ: Dünya görülmemiş bir durum yaşıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona virüsü salgınının 'çıkışı bulunmayan bir yol olmadığını' söyledi. Tedros, dünyanın 'daha önce görülmemiş bir durum yaşadığını' ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyanın korona virüsü salgınında daha önce görülmemiş bir durum yaşadığını söyledi. DSÖ, dünyanın korona virüsü salgınında ‘daha önce görülmemiş bir durum yaşadığını’ söyledi. DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus “Virüsü geriletebiliriz” derken, korona virüsüyle ortaya çıkan Covid-19 hastalığının ‘çıkışı bulunmayan bir yol olmadığını’ söyledi.

Tedros, ülkelerin çabuk ve etkin bir şekilde harekete geçmesiyle virüsle mücadele edilebileceğini belirtti ve “Şimdi harekete geçmekten başka bir çaremiz yok” dedi. Tedros’un başlıca tavsiyesi, virüsle mücadelede her yer için geçerli tek bir yöntem olmadığı için, her ülkenin kendi durumuna bakması oldu.

Tedros “Her ülke kontrol altına alma önlemleriyle başlayarak kendi yaklaşımını benimsemeli” dedi. Korona virüsünün ‘benzersiz özelliklere sahip bir virüs’ olduğunu söyleyen WHO Genel Sekreteri, kuruluşun şimdiye dek büyük bir yayılma beklediğini, ancak kontrol altına alma önlemlerinin işe yaradığını ifade etti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.