DSÖ bir daha uyardı: Hasta değilseniz maske takmayın

DSÖ bir daha uyardı: Hasta değilseniz maske takmayın

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hasta olmayan kişilerin korona virüsünden korunmak için maske takması gerekmediği konusunda uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hasta olmayan kişilerin korona virüsünden korunmak için maske takmasına karşı yeni bir uyarıda bulundu. Örgütün acil durum direktörü Mike Ryan, hasta olmayan veya bir hastaya bakmak durumunda olmayan kişilerin maske takmaması gerektiğini söyledi.

Ryan, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, “Maske takmanın, nüfusun geneline [virüse karşı] potansiyel bir fayda sağlayacağına dair bir kanıt yok. Hatta aksine, maskelerin düzgün takılmaması veya yüze tam oturmaması nedeniyle bunun tersi yönde kanıtlar mevcut” dedi.

DSÖ yetkilisi, hasta olmayan insanların bu çağrıya uymaması nedeniyle küresel ölçekte bir maske sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Şu an, virüs nedeniyle en büyük risk altında olan kişiler, ön cephedeki sağlık çalışanları. Onlar virüse her gün, her saniye maruz kalıyor. Bu kişilerin maskesinin olmaması korkunç bir şey” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.