DSÖ: 14 günlük karantina tavsiyesini değiştirmeyeceğiz

DSÖ: 14 günlük karantina tavsiyesini değiştirmeyeceğiz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsünün Avrupa'daki yayılma hızının yeniden arttığına dikkat çekerek ülkeleri 14 günlük karantina süresini kısaltmamaya çağırdı.

Açıklamada, temaslı kişiler için 14 günlük izolasyon tavsiyesinin, virüsün kuluçka süresine dair bilimsel verilere dayandığı vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa’daki korona vakalarının ‘alarm verici hızda arttığı’na dikkat çekerek temaslı kişilere yönelik karantina süresinin kısaltması konusunda uyarıda bulundu. DSÖ, kendilerinin 14 günlük tavsiyesinin bilimsel verilere dayandığını ve bunu değiştirmeyeceklerini açıkladı.

‘BİLİMSEL VERİ DEĞİŞMEDEN KISALTMAYACAĞIZ’

DSÖ’nün Avrupa teşkilatının üst düzey yetkililerinden Catherine Smallwood, “14 günlük karantina tavsiyemiz, kuluçka süresine ve hastalığın bulaşmasına dair bildiklerimize dayanıyor. Bunu ancak, bilimsel verilerdeki bir değişikliğe dayalı olarak gözden geçiririz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.