DSÖ: 10 ülkedeki koronavirüs vakaları İran bağlantılı

DSÖ: 10 ülkedeki koronavirüs vakaları İran bağlantılı

Dünya Sağlık Örgütü, 66 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği İran'a uzmanlardan oluşan bir ekip gönderdiğini belirtilerek, 10 ülkedeki koronavirüs vakalarının İran bağlantılı olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 66 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid -19) nedeniyle yaşamını yitirdiği İran'a uzmanlardan oluşan bir ekip gönderdiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Açıklamada Afganistan, Kanada, Lübnan, Pakistan, Kuveyt, Bahreyn, Irak, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki vakalarının İran ile bağlantılı olarak ortaya çıktığını belirtilerek, DSÖ uzman ekibinin koronavirüs için İran'a destek vermek amacıyla başkent Tahran'a ulaştığı bildirildi.

Açıklamada sağlık uzmanlarından oluşan ekibin, İranlı sağlık makamlarıyla çalışacağı, bazı sağlık kuruluşları ve laboratuvarları ziyaret ederek İranlı yetkililere rehberlik edeceği kaydedildi.

Açıklamada, Afganistan, Kanada, Lübnan, Pakistan, Kuveyt, Bahreyn, Irak, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde görülen Kovid-19 vakalarının İran ile bağlantılı olarak ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca teknik ekip üyelerini taşıyan uçakta, 15 binden fazla sağlık çalışanını desteklemek için tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman ile yaklaşık 100 bin kişiyi test etmek için yeterli laboratuvar kiti bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.