DSG 100’den fazla IŞİD’liyi Bağdat’a teslim etti

DSG 100’den fazla IŞİD’liyi Bağdat’a teslim etti

Irak Parlamentosu Savunma Komisyonu Üyesi Gatih Necman, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) 100’den fazla IŞİD’liyi Bağdat’a teslim ettiğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Gatih Necman, Irak’ın vatandaşı olan IŞİD’lileri teslim alması için uluslararası baskı yapıldığını belirtti.

Necman, “DSG son üç gün içinde yüzden fazla IŞİD’liyi Bağdat’a teslim etti. DSG’ye ait cezaevlerindeki Irak vatandaşlarından oluşan bu IŞİD’liler çok tehlikeli. Çünkü terörist gruplarla hareket ettiler ve halkın kanını döktüler” dedi.

Necman, IŞİD’lilerin teslim alınması için Irak üzerinde uluslarararası ve bölgesel baskı olduğunu ifade etti. 

Daha fazla IŞİD’linin teslim alınmasının Irak’ın yararına olmayacağını kaydeden Necman, “Başbakan Mustafa Kazımi teslim alınan IŞİD’lilerin dosyasıyla ilgili Parlamentoyu bilgilendirmeli” diye konuştu.

IŞİD’lilerin iadesinin Uluslararası Koalisyon’un aracılığıyla gerçekleştiği öğrenildi.

DSG’ye ait cezaevlerinde kalan diğer Irak vatandaşı IŞİD’lilerin de önümüzdeki dönemde Bağdat’a teslim edilmesi kararlaştırıldı. Teslim edilen IŞİD’liler Irak yasalarına göre yargılanacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.