Döviz kurlarında hafif dalgalanma

Döviz kurlarında hafif dalgalanma

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor. Türkiye'de ise döviz kurlarında hafif dalgalanmalar var.

İstanbul serbest piyasada dolar 5,93, euro 6,54 liradan güne başladı. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,89, euronun satış fiyatı ise 6,48 lira olmuştu.

Gram altın 281, ons altın ise 1480 dolardan satılıyor.

Küresel piyasalar ise haftaya başladığı pozitif seyirde devam ediyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), dün, 2019 ve 2020 yıllarına ilişkin küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize etse de ABD ve Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin iyimserlik ve merkez bankalarının genişlemeci tutumlarını sürdüreceği beklentileri küresel piyasaların pozitif seyretmesini sağladı.

IMF, dün yayımlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2’den yüzde 3’e, 2020 için de yüzde 3,5’ten yüzde 3,4’e düşürdü.

Raporda, “Küresel ekonomi, senkronize yavaşlama ile karşı karşıya bulunuyor. Küresel büyüme tahmini bu nedenle yeniden aşağı yönlü revize edildi” denildi.

Türkiye’de ise Suriye’nin kuzeyinde yürütülen askeri harekat gündemin odağında bulunuyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun yarın Suriye konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye geleceğinin açıklanmasının ardından ABD’li heyetin yapacağı görüşmelerden gelecek haberler takip edilecek.

Analistler, dün akşam ABD’de Halkbank aleyhine dava açılmasının, ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik haber akışının bir süre daha gündemi meşgul edeceğini gösterdiğini söylüyor. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Halk Bankası, “ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle” suçlandı.

Borsa İstanbul tarafından bu sabah yapılan duyuruya göre de banka hisselerinde ‘açığa satış’ yasaklandı. BIST 30 Endeksi dahilinde olan Akbank (AKBNK.E), Garanti Bankası (GARAN.E), Halkbank (HALKB.E), İş Bankası (C) (ISCTR.E), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB.E), VakıfBank (VAKBN.E) ve Yapı Kredi (YKBNK.E) paylarında bugünden itibaren geçici olarak açığa satış yapılamayacak.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 93.400 ve 92.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu, dolar/TL’de ise 5,90-5,93 bandının takip edildiğini bildirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.