Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri patlamada öldü

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri patlamada öldü

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Aleksandr Zaharçenko öldürüldü.

Ukrayna’da, tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) lideri Aleksandr Zaharçenko, Donetsk’te yaşanan patlamada öldü.

Suikastla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharavo, Ukrayna’yı suçladı.

Sputnik’in haberine göre, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Aleksandr Zaharçenko, bugün Donetsk’in merkezindeki bir restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

DNR güvenlik güçlerinde bir kaynak, “DNR Başkanı Aleksandr Zaharçenko, Separ kafesinde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti. Gelir ve Vergiler Bakanı Timofeyev de yaralandı” dedi.

RUSYA: KİEV KANLI KATLİAMA GEÇME KARARI ALDI

Zaharçenko’nun öldürüldüğü patlamayı “terör eylemi” olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’nın “barış vaatlerini yerine getirmeyip kanlı katliamlara geçme kararı aldığını” savundu.

Zaharova, “Kiev’deki savaş partisi, Minsk anlaşmasını yerine getirmek ve iç çatışmayı çözüme kavuşturma yollarını aramak yerine terör senaryosunu hayata geçirerek bölgede onsuz da zor olan durumu daha da kötüleştiriyor. Barış vaatlerini yerine getirmeyip görünüşe bakılırsa kanlı katliama geçme kararını almışlar” dedi.

Patlamanın tarafsız şekilde araştırılmasını isteyen Zaharova, “Dünya toplumu, masum vatandaşların gözü önünde işlenen bu cinayetin yansız olarak araştırılmasını talep etmeli, hatta Ukrayna’daki politik sistemin kukla olduğu dikkate alınırsa bu araştırmayı kontrol etmeli” diye konuştu.

ÇATIŞMALARDA 10 BİN KİŞİ ÖLDÜ

2014’teki “Meydan olayları” sonrasında Ukrayna’nın doğusunda Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti adında Ukrayna’dan bağımsız yönetimler ilan edilmişti.

Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti güçleriyle Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalarda Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, yaklaşık 10 bin kişi öldü, 25 bin kişi yaralandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.