Dolar/TL dalgalanıyor

Dolar/TL dalgalanıyor

Kur yeni günde hafif düşüşle 6.63 seviyelerinden, Euro/TL 7.67'lerden işlem görüyor.

Dün erken saatlerde 6.67'li seviyelere yükselen Dolar/TL , Ağustos enflasyonunun beklentinin altında kalması ve Merkez Bankası'nın  fiyat istikrarını desteklemek amacıyla Eylül'de para politikası duruşununu yeniden şekillendireceğini açıklamasıyla 6.52'lere çekildi. Ancak kur bu seviyelerde kalıcı olamayarak yönünü yukarı çevirdi.

Kur yeni günde hafif düşüşle 6.63 seviyelerinden, Euro/TL  %0.5 düşüşle 7.67'lerden işlem görüyor. 

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın dünkü açıklamasının 13 Eylül'deki toplantısında faiz artışı yapacağına işaret ettiğini belirtiyor. 

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın açıklamalarına rağmen TL'de değer kazancının sınırlı kaldığını belirterek "Çünkü piyasa artık alacağı önlemleri görmek istiyor. Kur 6.50 üzerinde kaldığı sürece yön yukarı görünüyor. Merkez'in toplantısına kadar kurda 6.50 - 6.75 bandında dalgalı bir seyir görebiliriz" diye konuştu. 

Kudaloğlu Borsada yükseliş eğiliminin devam edebileceğini, alımların güçlenmesi için TL volatilitesinin azalması gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.