Dolarda FED etkisi, altın yükselişte

Dolarda FED etkisi, altın yükselişte

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), beklentiler doğrultusunda faizi sabit tutması sonucu, 6,96 liradan açılış yaptı. Çeyrek altın ise 631 liraya kadar yükseldi.

Fed, ocak ayından bu yana ilk kez normal takviminde gerçekleştirilmiş toplantısında politika faizini değiştirmeyerek 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Karar metninde, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı bilgisi verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell ise ekonomik faaliyetin ikinci çeyrekte benzeri görülmemiş bir oranda düşüş göstereceğine vurgu yaptı. Ayrıca toparlanmanın güçlü olması için daha fazla desteğe ihtiyaç olacağını söyledi.

Türkiye’de ise Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’ndaki veriler ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın açıklamaları yakından takip edilecek.

Dolar ise Fed’in faizi sabit tutma kararı sonrası küçük bir düşüş gösterdi. Pazartesi gününden bu yana 6,97-6,99 arasında işlem gören dolar günü 6,96 seviyesinden açtı. Euronun satış fiyatı ise 7,56 lira..

Altın fiyatları ise yüksek seyrini sürdürüyor. Gram altın 385, çeyrek altın ise 631 liradan satılıyor.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.