'Dolar yeni rekorlar kırabilir'

'Dolar yeni rekorlar kırabilir'

Gelişen Piyasalar Stratejisti Win Thin: S&P'nin kararı önemli. Dolar yeni rekorlar kırabilir.

Türk Lirası’nda uluslararası kredi derecelendirme kurulu S&P not indirim kararı ardından dolar karşısında yüzde 1,5’a varan kayıp yaşanırken yeni rekor beklentileri  dile getirilmeye başlandı.

Business HT’nin haberine göre Brown Brothers Harriman Gelişen Piyasalar Stratejisti Win Thin, dolar/TL’nin bugün 4,1215 seviyesini geçmesinin Nisan ayındaki rekor seviyelere yükseliş için zemin hazırlayabileceğini iddia etti.

 S&P’NİN KARARI EN OLUMSUZ UNSUR

Thin, S&P kararının Türk varlıkları üzerinde etkili olan en olumsuz unsur olduğunu belirtti. Thin, S&P’nin son kararını uygun gördüğünü de ekledi.

Nisan ayında yaptığı kendi derecelendirme modeline göre Türkiye’nin zımni kredi notunun B+/B1/B+ seviyesine yükseldiğini gösterdiğini ve böylelikle son çeyrekteki düşüşü tersine çevirdiğini söyleyen Thin, yine de Türkiye’nin hala kredi notu indirim riskine sahip olduğunu belirtti.

Gün içinde dolar/TL 4,1689, euro/TL de 5,0054’e kadar yükseldi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.