Dolar günü yatay seyirden açtı

Dolar günü yatay seyirden açtı

Dolar 5,87 liradan, euro 6,60 liradan güne başladı. Gram altının satış fiyatı 254 lira...

Küresel piyasalarda gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz kararları öncesi dün karışık bir seyir izlenirken, bugün yurt dışında euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak veriler, yurt içinde ise sanayi üretimi endeksi takip edilecek.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün başlayacak ve yarın kararları açıklanacak faiz toplantısında yetkililerin faiz indirimi konusunu tartışması beklenirken, bu kapsamda tutanaklarda yer alan ifadeler ile Fed Başkanı Jerome Powell’ın değerlendirmeleri ipucu vermesi açısından önemli olacak.

Perşembe günü ise hem Avrupa Merkez Bankası (ECB) hem de Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) para politikasında değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ABD’de konut başlangıçları ve Avrupa’da dış ticaret, cari işlemler ve enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 88.500 seviyesinin destek, 92.500 puanın ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 azalmasını bekliyor. Nisan takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 2,3 azalacağı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 0,2 yükseleceği tahmin ediliyor.

Kapalıçarşı’da 5,8750 liradan alınan dolar, 5,8770 liradan satılıyor.

6,6050 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 6,6070 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,8660 lira, euronun satış fiyatı ise 6,5970 lira olmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.