Dolar fırladı, TL kan kaybetti

Dolar fırladı, TL kan kaybetti

Güne 3.55 seviyelerinde başlayan dolar ilerleyen saatlerde hızla değer kazandı. Öğle saatlerinde 3.64'ü gören dolar saat 13.30 itibariyle 3.63'ten alıcı buldu.

Türk Lirası yüzde 2’ye varan düşüşle Güney Afrika randı ve Meksika pesosunun ardından en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Gün içinde 3.64’ü gören dolar böylece 21 Nisan’dan beri en yüksek seviyeyi test etmiş oldu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki yükseliş için, “Kur oranları, kur rakamları bir ekonomik gösterge değildir. Net bir şekilde bir ekonomik gösterge değildir. Bunlar tüm dünyadaki gelişmelerden etkileniyor. Mesela dün kaçtı? Bugün kaç oldu. 3.64. Sebep ne ?” diye sordu ve ekledi: “Birileri işte Trump’un söylemiş olduğu, FBI Başkanını görevden almakla ilgili söylemlerini dikkate alarak, bunu da kullanarak, bu şekilde bir spekülasyon var .Bunun bir ekonomik tabanı var mı Allah aşkına?”

ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Volkan Kuğucuk ise Bloomberg HT’ye şu açıklamayı yaptı:

“Piyasaları FED değil ama Trump korkuttu. Trump endişeleriyle başlayan bir bozulma vardı. Bugün itibariyle diğer gelişen ülke kurlarına da bakınca TL de değer kaybına eşlik ediyor. Yılbaşından beri TL ve Borsada ciddi pozitif durum vardı. Şu an kurda 3.65’in üzerindeki hareketler önemsenmeli. Kurda 3.64-3.65’lere kadar olası hareketler tahammül sınırları içerisinde değerlendirilebilir. Bu seviyelerin üzerindeki kapanışlar kuru 3.70-3.75 bandına götürebilir.”
(HABER MERKEZİ/DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.