Dolar 8,15 oldu

Dolar 8,15 oldu

Her yeni gün bir önceki günün rekorunu kıran dolar/TL bugün de yükselişini sürdürerek yeni bir rekor kırdı. Dolar bugün 8,15'in üzerine çıkarak yeni zirvesine ulaşırken, Euro/TL de 9,63'ü geçti.

Türk lirasının değer kaybı bugün de sürdü. Dün 8 TL’yi aşan dolar/TL yeni bir rekor kırarak, bugün itibariyle 8,15'in üzerine çıktı.  Euro/TL'de de 9,63 seviyesi aşıldı.

TL’nin dolar karşısındaki düşüşü sürerken, diğer yandan altın ile petrol fiyatları da yükselişe geçti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,3 artışla 1.908 dolara yükseldi. Petrol fiyatlarında da artış söz konusu.

Petrol fiyatları son dönemdeki sert kayıpların ardından küçük kazanımlar kaydetti ancak küresel koronavirüs vakalarının ve arzın artmasıyla görünüm kasvetli kalmaya devam ediyor. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,5 artışla 40,65 dolara yükseldi. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,4 artışla 38,71 dolara yükseldi. Hem Brent hem ABD hafif ham petrolü dün yüzde 3'ten fazla gerilemişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.