DÖKH'lü kadınlar kadın cinayetlerini protesto etti

DÖKH'lü kadınlar kadın cinayetlerini protesto etti

DÖKH bileşeni kadınlar, Diyarbakır'da son günlerde yaşanan kadın cinayetlerini protesto etti.

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Batıkent 10 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde 21 Ağustos günü temizlik işçisi olarak çalışan Şeyhmus Yıldız (63), aynı yerde çalışan hemşire Özlem Görükmez'i (30) bir yakınının boşanma davasında aleyhinde tanıklık yaptığı gerekçesiyle tabancayla başından vurmuştu. Ağır yaralanan Özlem Görükmez'in yaşamını yitirdiği sağlık merkezine2 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır 6'ncı Noteri'ne giden Şeyhmus Yıldız, bu kez noterde katip olarak çalışan Özlem Akdağ'ı (37) aynı davada tanıklık yaptığı gerekçesiyle öldürmüştü. Hemşire Özlem Görükmez'in yaşamını yitirdiği sağlık ocağı önünde bir araya gelen DÖKH bileşeni kadınlar yaptıkları basın açıklaması ile cinayetleri protesto etti. Açıklamayı yapan Kardelen Kadın Evi Sosyolugu Gülistan Zengin, yaşanan kadın cinayetlerinin sistem ve iktidarın her gün dillendirdiği şiddeti teşvik edici dilden kaynaklandığını ifade etti. Zengin, var olan sistemi sonlandırana kadar mücadele edeceklerini belirtti. 

Açıklamanın ardından DÖKH'lü kadınlar eski eşi tarafından adres değişikliği için Kayapınar Kaymakamlığı'na giderken pompalı tüfekle vurulan ve hastanede yaşamını yitiren Nilüfer Toprakoğlu'un (36) Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 68. Sokak'ta bulunan ailesini ziyaret etti. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.