Doğum Günlerinin Baş Tacı

Doğum Günlerinin Baş Tacı

Ev ahalisinden birisinin doğum günü ve siz unuttunuz mu? Ya da daha da kötüsü ve en önemlisi yaş pasta almayı mı unuttunuz?

Ev ahalisinden birisinin doğum günü ve siz unuttunuz mu? Ya da daha da kötüsü ve en önemlisi yaş pasta almayı mı unuttunuz? Telaşlanmanıza hiç gerek yok. O zaman önünüzde iki seçenek var; ya özür dileyecek ve kuru kuruya doğum günü kutlayacaksınız ya da kendi ellerinizle bir yaş pasta yapacaksınız. Eğer ikinci seçeneği seçiyorsanız, o zaman bize kulak vermenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü size birbirinden güzel ve lezzetli yaş pasta tarifleri vereceğiz. İddia ediyoruz ki size verdiğimiz bu tariflerle yaş pastalarınızın tadını alan bir daha yemek isteyecek. Şimdi sizlere üç tane yaş pasta tarifi veriyoruz. Aralarından hangisini beğeneceğiniz ise size kalmış.

Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

·         1 çay bardağı sıvıyağ

·         1 çay bardğı şeker

·         1 çay bardağı süt

·         1 paket kabartma tozu

·         birbuçuk çorba kaşığı kakao

·         1 yumurta

·         aldığı kadar un

Kreması için

·         3 çorba kaşığı un

·         2 çorba kaşığı kakao

·         1 su bardağı şeker

·         yarım litre süt

·         1 paket vanilya

·         50 gr margarin

·         1 paket krem şanti

Yapılışı

Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpalım. Sırasıyla sütü, yağı, kakaoyu ve kabartma tozunu koyup çırpalım.Alabildiği kadar unu ,kek hamuru olana kadar koyup karıştıralım.Bu hamuru ince bir şekilde fırın tepsisine yayalım.170 derecede 25 ila 30 dakika pişirelim.Kremasına gelince unu, şekeri, kakaoyu ,vanilyayı ,sütü tencereye koyup pişirelim.Piştikten sonra margarini ekleyip 15 dakika mikserle çırpalım.Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp dolapta 15 dakika bekletelim.Kekimiz piştikten sonra üzerine soğuk kremayı döküp düzeltelim.Sonrada krem şantiyi sürüp dolapta 3 ila 4 saat beklettikten sonra servis edelim.

Bu yaş pasta tarifimiz, malzeme açısından zengin gözükse de evinizde her daim bulunur. Lezzetli ve hoş bir görüntü istiyorsanız bu yaş pasta tarifi tam size göre. Üstelik biraz özenli davranmanız da gerekiyor. Çünkü bu tarifte tamamen sizin el emeğiniz söz konusu. Hemen yapıp bitirebileceğiniz bir yaş pasta tarifi değil.

Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

·         1 adet hazır pasta tabanı(cikolatalı veya sütlü),

·         1 paket krem şanti (pasta tabanına göre),

·         Süsü için; yaş meyveler veya şekilli jelibon

Yapılışı

Krem şantiyi hazırlayınız. Hazır pasta tabanını geniş bir kaba koyunuz. İlk katını süt ile ıslattıktan Sonra tabanın üstüne önce krem şantiyi üstüne dağıtın.Sonra süs için hazırlamış veya almış olduğunuz malzemeleri koyup. İkinci tabanı üstüne kapatınız. İkinci tabanı da ıslattıktan sonra tabanın üstünü tekrar kremşanti ile kapayınız. Üstünü süslemeden önce kenarları da krem şanti ile kapatınız. Sonra ise üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. Ve yaş pastanız hazır...

Bu yaş pasta tarifimiz, oldukça pratik ve basit. Zamandan yana sıkıntısı olanlar için ideal bir tarif. Size zahmet verecek kısmı ise süsleme olabilir. Çünkü pastanızı bitirdikten sonra doğum günü sahibinin zevkini ve nelerden hoşlandığını bilmek gerekir. Tüm malzemelerine hazır olarak ulaşabildiğiniz bu tarifimizi evde kendi başınıza da deneyebilirsiniz.

Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

·         5 yumurta

·         yarım çaybardağı sıvı yağ

·         1 subardağı Seker

·         1 subardağı un

·         1 kabartma tozu

·         1 vanilla şekeri

·         Kakao (istege göre)

Krema için

·         1 litre sıvı krema (kremşanti olmaz..)

·         Harcı/süsü için: (istege göre.):

·         3-4 Muz

·         200gr. fındık içi

·         50gr. antepfıstığı tozu

·         200gr. çilek veya kiraz

Yapılışı

Yumurtalar seker ile iyice beyaz köpük oluncaya dek çırpılır. Sırasıyla yağ, vanilya şekeri, kabartma tozu ve isteyen kakao tozu ekleyip en son un ilave edip iyice çırpın. (hamura da ezilmiş fındık içi güzel olur) 1lt krema marketlerde buzdolabında yoğurtların olduğu bölümde bulunur (Pahalıdır...) Bu krema bir kaba boşaltılır ve mixer yardımı ile 3-5 dakika çırpılır, krema katılaşıncaya kadar çırpılır... DIKKAT çok çırpılırsa tereyağına dönüşür... Beyaz renkte ve sıvı olmamasına dikkat edin ve kremayı buzdolabına koyun. Kek hamurunu yuvarlak kek kalıbında pişirin piştikten sonra çıkartıp ortadan ikiye bölün, iki tane yuvarlak kek olacak. Kek iyice soğumuş olacak. Kremayı buzdolabından çıkartın. Kekin birini alin ve pasta tabağına koyun. Kekin üzerine kremadan bolca sürün ve üzerine muzu dilimleyip her tarafı kapatacak seklinde sıralayın. Üzerine ezilmiş fındık içi serpin bolca. İkinci keki alıp üzerine koyun ve yine krema ile kapatın üzerini yanlara da bolca krema sürün. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Mesela saat gibi çilekleri veya kirazları döşeyin. Ortaya da bolca Antep fıstığı tozu serpin.. Eğer seviyorsanız kekin üzerine marmelat da sürebilirsiniz harcı koymadan. İçini ve üzerini kendi zevkinize göre hazırlayın. Afiyet olsun.

İşte gerçek bir yaş pasta tarifi. Eğer kendinize güveniyor ve bol bol da vaktiniz varsa, bu yaş pasta tarifi tam size göre. Hazır alınan yaş pastalardan hiç bir farkı olmayan bu yaş pasta tarifi sayesinde doğum gününün yıldızı olabilirsiniz. Kendiniz geliştirmek isteyen bayanlar bunu evde tek başına oldukları zamanda da deneyebilirler. Böylece daha da lezzetli pastalar yapacaklarının sinyallerini vermiş olurlar.

Yaş pasta yapmak, biraz maharet gerektiren bir alandır. Çünkü diğer yemeklere veya tatlılara oranla biraz dikkat ve özen ister. Ayrıca göze de hitap ettiği için el becerisinin de büyük etkisi vardır. Ancak bu konuda ustalaşmak hiç de zor değildir. Bu konuda size kılavuzluk edecek olan ise elbette ki, adresimiz afiyetle.com’ dur. Pasta tariflerikonusunda oldukça zengin olan sitemizde sizi de ağırlamaktan mutluluk duyarız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.