Doğubeyazıt'ta ‘toplumsal cinsiyet’ semineri

Doğubeyazıt'ta ‘toplumsal cinsiyet’ semineri

Doğubeyazıt'ta toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla “toplumsal cinsiyet” semineri verildi.

Ağrı'nın Doğubeyazıt Belediyesi’nde, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla kadın çalışanlara, “toplumsal cinsiyet” semineri verildi. Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Bazid Belediye Eşbaşkanı Delal Tekdemir ve kadın çalışanlar katıldı. GAP Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Meryem Yıldız tarafından verilen eğitimde, kadının geçmişten bugüne kadar toplumsal yapı içinde verdiği mücadelenin kadın kimliğinin görünür kılınmasında en önemli faktör olduğu belirtildi.

Kadının toplumun süreçlerin bir çok dönemine liderlik ettiğini belirten Yıldız, “Tarım toplumundan günümüz modern yaşama kadar kadın ekonomik, yaşamsal, toplumsal olarak bir çok rolde liderlik etmiştir. Bu liderlikle kadın ve erkeğin ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda kategorize edilen rollerinde erkek egemen zihniyetin ağır basmasından dolayı kadının görünürlülüğü ikinci plan atılmaktadır.Toplumda kadın ve erkeğin cinsiyet farkı gözetmezsizin eşit ve dayanışma içinde olmaları yaşamı anlamlandırmaktır” dedi. 

Seminer, soru cevap şeklinde yürütülen tartışmalarla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.