Doğu Ekspresi biletlerini toplayanlar bulundu!

Doğu Ekspresi biletlerini toplayanlar bulundu!

Son yıllarda ‘Doğu Ekspresi’ yaşanan taleple sürekli gündemde. Trenin hareket tarihinden 1 ay önce satışa çıkan biletleri almak ise neredeyse imkansız.

‘Doğu Ekspresi’ tren biletleri ile ilgili büyük bir tur operatörünün yöneticisinin iddiasına göre, bazı küçük acenteler Doğu Ekspresi’nden erkenden toplu bilet aldı. Biz de bu şirketlerden birine ulaştık. Vatandaş bilete ulaşamazken, acente yetkilisi biletleri eylül-ekim gibi aldıklarını savundu.

DHA’dan Mehmet Çınar’ın haberine göre ise biletlerin karaborsaya düştüğü iddia edildi. 118 TL’lik biletin sosyal medya üzerinden yapılan pazarlıklarda fiyatın 1.000-1.500 TL’ye kadar çıktığı belirtilen haberin ardından, bugün Hürriyet gazetesinde yer alan bir haberde ise biletlerin küçük şirketler tarafından toplandığı belirtildi.

İsminin yazılmasını istemeyen büyük bir tur firmasının yöneticisi Doğu Ekspresi sektörün büyük oyuncularının da bilet bulamadığını belirterek şunları söyledi:

“Çeşitli bölgelerde yerel acenteler, inşaat şirketleri ve bir yat firmasında Doğu Ekspresi biletleri var. Biz de turlarımız için bu şirketlerden alım yaptık. Küçük acentelerin biletlerini yüksek fiyattan alıyoruz. Çünkü çok talep var.”

Habere göre bir tur acentası yetkilisi de müşteri gibi arayan muhabire, sadece tren bileti satmadıklarını, oluşturdukları turu satın alınması halinde yardımcı olabileceklerini söyledi.

Bir başka büyük tur operatörü de 'merdivenaltı' hizmet veren küçük acentelerin biletleri aldığını söyledi. Buna göre, küçük şirketler aldıkları biletleri tur operatörlerine yüksek fiyattan satıyor. TCDD'ye yapılan bilet taleplerine ise geri dönüş sağlanamıyor. Bilet satış tarihi geldiğinde ise istenenin altında kapasite verilmiş oluyor.

Sektörde çok tanınmayan şirketlerde ise daha miktarda bilet olduğu ortaya çıkıyor. Bu biletler de yüksek fiyattan tekrar satışa çıkarılıyor ve yolcunun ödeyeceği miktar da yükseliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.