Doğramacı: Yüksekova Su Arıtma Tesisi Kasım ayında hizmete açılacak

Doğramacı: Yüksekova Su Arıtma Tesisi Kasım ayında hizmete açılacak

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde yıllardır özlemini çektiği hizmetlere kavuşmaya başlayan Yüksekova, hazırlanan projeyle de 2050 yılına kadar su sorununu çözmüş olacak- Dilimli Barajı'ndan 30 dönümlük alana inşa edilen arıtma tesisine

Devlet Su İşleri iş birliğiyle 3 yıl önce yapımına başlanan ve yüzde 90'ının tamamlandığı açıklanan içme suyu arıtma tesisi ile ilçenin içme suyu sorununun giderilmesi hedefleniyor. Proje ile Dilimli Barajı'ndan 30 dönümlük alana inşa edilen arıtma tesisine aktarılacak su, arıtıldıktan sonra 7 kilometrelik isale hattıyla şebekeye bağlanacak.

Tesiste incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçeye temiz ve kesintisiz su vermek için inşa ettikleri tesisin yüzde 90'ının tamamlandığını belirterek, "Tesisimizin kasım ayının başlarında hizmete açılacağına inanıyoruz. Açıldıktan sonra 2050 yılına kadar Yüksekova'nın su sorununun kalmayacağını hesaplıyoruz. Bu tesisle ilçemizde yaşanan su sıkıntısının ortadan kalkacağı aşikardır. Bu tesisin önemli bir özelliği var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en nitelikli tesislerinden biri. Yüksekova böyle bir tesise sahip olduğu için çok şanslı bir ilçe. En yakın zamanda ilçemiz bunun faydalarını görmeye başlayacak. Ekiplerimiz hızla çalışıyor. Bir takım eksikleri var. Bir ay içinde bu eksiklerin tamamlanmasıyla, bölgenin örnek tesislerinden bir tanesine Yüksekova kavuşmuş olacak."

yuksekova-su-aritma-tesisi.jpg

Kentte tahrip olan yolları onardıklarını, altyapı konusundaki eksikliklerin giderilmesi konusunda projeler hayata geçirdiklerini anlatan Doğramacı, güzel ve yaşanabilir bir Yüksekova için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğramacı, şunları kaydetti:

"Dize, Eski Kışla, Mezarlık, Yeşildere mahalleleri ile çarşı merkezinde toplam 22 kilometre bitümlü sıcak asfalt yol yaptık. Güngör, Cumhuriyet, İpek ve Yenimahalle mahalleleri ve çarşı merkezini kapsayan 32 kilometrelik yolu silindirle sıkıştırdık ve beton yol olarak ihale ettik. İhale kapsamında toplam 15 kilometre beton yol imalatı tamamlandı. Kalan 17 kilometrelik kısmın imalatı devam ediyor."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum