Dmitriy Peskov: Zor bir görüşme olacak

Dmitriy Peskov: Zor bir görüşme olacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan arasında gerçekleşecek görüşmenin zor bir görüşme olacağını ifade etti

 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 ya da 6 Mart’ta görüşmesini umduklarını ifade etti. Peskov, liderler arasında gerçekleşecek görüşmenin zor bir görüşme olacağını ifade etti.

Rossya-1 kanalındaki ‘Moskova. Kremlin. Putin’ programında konuşan Peskov, “Bu elbette zor bir görüşme olacak, ancak liderler İdlib’deki durumun istikrara kavuşmasına odaklandıklarını ve Soçi anlaşmalarına bağlılıklarını teyit ediyor. Bu önemli” diye konuştu.

Peskov, görüşmede öncelikle Soçi anlaşmasının nasıl uygulanacağına dair fikir paylaşımı yapılması ve her iki ülkenin daha önce üstlendiği hangi sorumlukları yerine getirmesi gerektiğinin konuşulmasının beklendiğini kaydetti.

Dmitriy Peskov, “Suriye’de meşru hükümetin talebi doğrultusunda meşru olarak askerlerini bulunduran tek ülke Rusya. Tüm diğer ülkeler Suriye’de uluslararası hukuk kuralları ve prensiplerine aykırı olarak bulunuyor” dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.