Diyarbakırlı işverenlerden Amedspor maçı için sağduyu çağrısı

Diyarbakırlı işverenlerden Amedspor maçı için sağduyu çağrısı

Diyarbakır’daki işveren örgütleri ve taraftar grupları, yarın oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçı öncesi taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Barosu ile işveren örgütleri ve taraftar grupları, yarın oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçına ilişkin DTSO binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz’un yanı sıra Amedspor taraftar grupları ile işveren örgütleri temsilcileri katıldı. Açıklama yapan Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz, provokasyon uyarısında bulundu.

Benzer olayların yaşanmaması için ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarına daha önce de tepkilerini ifade ettiklerini belirten Kılavuz, “2 Mart 2019 Cumartesi günü Amedspor’un ev sahipliğinde Sakaryaspor’u konuk edeceğiz. Bizim tarihi ve kültürel altyapımızda ev sahipliğinin önemi ve değeri büyüktür” dedi. Diyarbakır’da bulunan sivil toplum ve meslek örgütleri olarak bir kez daha böylesi bir sürecin Amedspor adına yaşatılmasına izin vermeyeceklerini aktaran Kılavuz, yarın oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçına tüm Diyarbakır halkı ve spor severleri forma ve atkılarıyla maça davet etti.

amed.jpg

‘SAĞDUYU ÇAĞRIMIZI YENİLİYORUZ’

Amedspor’un geleneksel bir prensibi haline gelmiş “Sporun olduğu yerde hayat vardır, spor barış ve kardeşliktir” şiarıyla hareket edilmesini isteyen Kılavuz, “Ev sahipliğimize, barışçıl geleneğimize zarar verecek her türlü yaklaşımın karşısında olacağımızı bir kez daha vurgu yaparak; her kesimi sağduyulu davranma çağrımızı yeniliyoruz” diye kaydetti.

SAKARYA’DA NE OLMUŞTU? 

TFF 2. Ligin 7’inci haftasında Sakaryaspor-Amedspor, Sakarya’da karşı karşıya gelmişti. Maç başlamadan önce statta, “Ölürüm Türkiyem” şarkısı çalınmış, şarkıyla birlikte dev ekranda askeri operasyon görüntüleri yayınlanmıştı. Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanan maçı, Sakarya 2-0 kazandıktan sonra da Sakaryaspor taraftarları, önce Amedspor kulübesine saldırmış ardından da Amedspor’un soyunma odasına giderek futbolculara ve teknik heyete saldırmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.