Diyarbakır'ın gezi otobüsü: Rêbus

Diyarbakır'ın gezi otobüsü: Rêbus

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gezi otobüsü Rêbus tanıtıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Diyarbakır'da yaşayanların tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında otobüsle şehir turu yaptı.

Temelli ve Mızraklı’ya HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Saliha Aydeniz, Hişyar Özsoy, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer de eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi önünden Rêbus’a binerek On Gözlü Köprü’ye kadar şehir turu gerçekleştirdi. On Gözlü Köprü’nün ardından Çınar İlçesi’nde bulunan Zerzevan Kalesi ziyaret edildi.

4 araçla Suriçi’nde, 4 araçla çokça ziyaret edilen Veysel Karani, Sultan Şehmus, Eğil, Malabadi Köprüsü, Bırkleyn Mağaraları ve iki katlı bir otobüsle de Hilar Mağaraları ile Zerzevan Kalesi arasında hizmet sağlayacaklarını söyleyen Mızraklı, "Takdir edersiniz ki sadece ulaşım sağlamak değil ulaşımla beraber bilgi sağlayabileceğimiz, gezenlerin gördükleri yerler hakkında daha ayrıntılı bilgi alacakları bir rehberlik hizmetinin hazırlığını yapıyoruz" dedi.

Mızraklı, "Beraberinde tabi kentin bu konudaki misafir etme kapasitesinin de ortaya konulması gerekiyor. Çok misafirperveriz ama şüphesiz ki dışardan gelenler, sizden bu çerçevede konumlandırılmış yerler ister. Bu konuda deneyimli olan turizm sektöründeki kapasitenin artması da bizi de güçlendirecek. Biz de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.