Diyarbakır'daki doğum skandalına soruşturma

Diyarbakır'daki doğum skandalına soruşturma

Diyarbakır Tabip Odası, hamile kadının üniversite hastanesinde yapılan ameliyatı ve sonrasında yaşanan ihmallerle ilgili inceleme başlattı.

Doğum için gittiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde, HIV virüsü taşıdığı için 5.5 saat acilde ameliyata alınmayan Ç.K. olayına ilişkin soruşturma sürüyor. Diyarbakır Tabip Odası, basında yer alan haberlerin ardından ihmaller zinciriyle ilgili soruşturma başlattı.

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde geçen hafta yaşanan hamile kadının klinikte yatması ve ameliyatı için zorluk çıkaran klinik sorumlusu, operasyonu yapmak zorunda olmasına rağmen bunu reddeden icapçı doktor F.F. ve asistanlar ile ameliyathanede gerekli malzemelerin eksikliğini hastane yönetimine zamanında bildirmeyen görevlilerle ilgili iddialar araştırılıyor.

27 yaşındaki hamile Ç.K., geçen hafta devlet hastanesine başvurmuştu. Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’ne sevk edilen kadın, HIV taşıdığını belirtince Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Saat 16.00’da hastaneye götürülen Ç.K.’nın doğum operasyonuna, nöbetçi olan Doç. Dr. F.F. girmek istemedi. 5.5 saat boyunca acil serviste bekletilen Ç.K., bölüm şeflerinden Doç. Dr. E.A.’nın operasyonu kabul etmesiyle 21.30’da ameliyathaneye alındı.

Ancak koruyucu elbise ve malzemeler olmadığı için ameliyat başlatılamadı. Malzemeler Diyarbakır Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nden istendi. Ameliyat, saat 22.45’te koruyucu malzemelerin gelmesiyle başladı. Ancak operasyonun sonuna doğru 2 aylık asistan D.D. “İğne elime battı” diye ağlamaya başladı. Bariyerli eldivenlerin de yüzde 100 koruyuculuğununun olmadığı belirtildi.

Ameliyatlarda hastalardan para alındığı da bazı personel tarafından dile getirildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.