Diyarbakır'da MHP'ye operasyon: İl Başkanı 'cinsel istismar'dan tutuklandı

Diyarbakır'da MHP'ye operasyon: İl Başkanı 'cinsel istismar'dan tutuklandı

Diyarbakır'da MHP'nin kapatılan teşkilatının il başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. İl Başkanı Cihan Kayaalp çıkarıldığı mahkemece, 'cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, partisinin Diyarbakır il teşkilatını kapattıklarını duyurmasının ardından birçok yöneticisi dün akşam gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

DHA'nın aktardığına göre Cihan Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, 'cinsel istismar' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayaalp'in 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. T24'ten Candan Yıldız'ın haberine göre olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti'ne MHP'li Cihan Kayaalp ve ilişkide olduğu iddia edilen O.K. hakkında şikâyette bulundu. Bunun üzerine şikâyet Ankara Genel Merkez'e kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın feshedildiğini binaya kilit vurulduğunu açıkladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.