Diyarbakır'da iki kişi tutuklandı

Diyarbakır'da iki kişi tutuklandı

Diyarbakır'da önceki gün evlere yapılan baskınla gözaltına alınan Bağlar Belediye Meclis Üyesi Yusuf Ziya Yavuz ve Leyla Akgül tutuklandı, Hatun Yıldız ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da, parti binası önünde açıklama yapmak isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin, parti binasından çıkmasına izin verilmediği ve dışarıya çıkmak isteyenlere polisin müdahalesiyle yaşanan olay nedeniyle gözaltına alınan 3 kişi akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Savcılığa çıkarıldı.

Savcılık ifadelerinin ardından Hatun Yıldız serbest bırakılırken, Yusuf Ziya Yavuz ve Leyla Akgül tutuklanma istemiyle Nöbetçi Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi, Yavuz ve Akgül'ün "görevi yaptırmamak için direnme" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.